Runeberginkatu 26 • 00100 HELSINKI
puh: 040 53 29 269 • email: info@kiinalainenhoito.fi
   
 
 
 
 
Kiinalaisen perinteisen lääketieteen tarkoitus on saada keho ja mieli tasapainoon. Erilaisia hoitokeinoja käyttäen voidaan parantaa ja helpottaa monia sairauksia ja vaivoja. Kiinalaiset hoitomuodot pohjautuvat vuosisatoja vanhoihin menetelmiin, jotka ovat kehittyneet moderniksi lääketieteeksi. Kiinassa perinteisiä hoitokeinoja käytetään yhdessä länsimaisten kanssa.
 
Terveyskartoitus:
Aina uuden potilaan kanssa teemme terveyskartoituksen, jossa tutkitaan potilaan yleiskunto ja vaivat. Tutkimuksen pohjalta kiinalaisen lääketieteen kouluttajamme valitsee tarvittavat hoitomenetelmät ja mahdollisen lääkityksen. Katso alla lisätietoja:

 
Akupunktio:
 
Akupunktiossa hoidetaan kehoa asettamalla neuloja kehon hermoratojen eri pisteisiin. Tällä tavalla hoidetaan mm. särkyjä, migreeniä, hermostoperäisiä kiputiloija, masennusta, unettomuutta ja stressiä.
 

 
Kiinalainen ruokavalio:
 
Kiinalaisen ruokavalion periaate on lisätä vajaata ja vähentää liiallista. Oikeilla ruokavalinnoilla saadaan keho ja mieli pysymään tasapainossa.
 

 
Perinteiset kiinalaiset lääkkeet:
 

Kiinalaiset lääkkeet perustuvat pääasiassa erillaisiin yrtteihin, myös muita ainesosia käytetään. Lääkkeet tehdään yleensä yksilöllisesti vastaamaan potilaan tarpeita parhaiten.

 

 
Kiinalainen hieronta
 
Kiinalaisen hieronnan tarkoitus on tasapainottaa ja aktivoida kehon hermoratoja ja verenkiertoa. Soveltuu hyvin myös lihaskipujen ja muiden vaivojen hoitoon.
 

 
Kuivakuppaus:
 
Kuivakuppauksessa iholle asetetaan imukuppi, jonka sisään muodostetaan alipaine. Kuppaus auttaa verenkiertoon, kiputiloihin, ja sillä voidaan hoitaa myös muita sairauksia.
 

 
Guasha:
 
Guasha on vanha kiinalainen hoitotapa, jossa käytetään ohutta lastaa. Sillä painellaan akupisteitä tai hierotaan ihoa ja lihaksia vetämällä lastaa pitkin ihoa.
 
 
 
 
 
Copyright © Fysioterapia Sini 2007
Suunnittelu: Olli Berg